Entrades populars

dissabte, 16 de novembre del 2013

AMAZONIA LA TERRA DE L'AIGUA , EL RIU MÉS GRAN DEL MÓN...


Acabes de veure el país del nostre protagonista que ara vol explicar-te la seva història .... quines imatges que has vist et semblen més boniques ?



Ús explicaré una història que m'explicava el meu pare quan era petit :

Nosaltres venim de l'aigua .La nostra tribu té el nom de kufikam que significa gotes de pluja ... Els nostres avantpassats van nèixer un dia com el d'avui pler de sol i amb molta calor. Allà a la selva entre els arbres aquell dia de fa molt temps va començar a ploure ...l'aigua va mullar la terra i es va formar el fang. Aleshores d'aquella terra humida va crear-se els nostres primers pares i mares ...allà entre aigua de pluja i terra nasquerem nosaltres ... 

El nom de la tribu és Kufikam i fins ara viviem en pau dins la selva de l'Amazonia fins que un dia van venir uns homes que ens van fer molt mal. Van matar els nadons i contaminaren les aigües dels llacs i rius de la nostra vora. Ara la nostra tribu està malalta i es troba en perill d'extinció ...



Creus que aquesta fotografia pot ser de la tribu dels Kufikam ?  Per què ? 
Mira ara aquesta de sota i compara les dues , raona quina et convenç més de ser de la tribu del Kufikam ...



Quins poden ser els motius o causes perquè una tribu estigui malalta ? Com penses que viuen sense televisió, mòbil , torradora, aigua en una aixeta, wc, calefacció, etc ?  Creus que tu podries viure així com viuen ells ? 


Els Kufikam ara es troben en perill d'extinció i per això han iniciat una campanya de recollida de signatures per enviar al president del pais que es troben , Saps quin és ? 

L'aigua en la naturalesa 

La Terra és coberta per aigua en un 71 %  i la trobem en forma de mar (97%)  o de rius,llacs, glaç i aigües subterrànies ( 3 %) .

Però l'aigua té un cicle :